Sel'de ölü sayısı 8'ye yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AĞRI'DAKİ SELDE ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

ANKA- Ağrıda yaşanan sel baskınında ölenlerin sayısı sekize yükseldi. Selde kaybolan iki kişi ise sağ olarak bulundu.

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ağrı'da yaşanan sel felaketinde sekiz kişinin öldüğü, kayıp iki kişinin ise sağ olarak bulunduğu açıklandı.

Açıklamada ayrıca, Kızılay'ın bölgeye gönderilen yardım malzemeleri de belirtildi. Buna göre, Ağrı'nın sel yaşanan Habur ilçesine 1000 battaniye, 138 çadır, 1.5 litrelik 1000 adet şişe su, 500 adet gıda paketi, 569 hijyen seti ve 3 adet seyyar mutfak gönderildi.


Yoğun yağış nedeniyle Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Uğurtaş, Kaçmaz, Demirkapı ve Karlıca köylerinde yaşamını yitirenlerin sayısı 8'ye yükseldi.

Hamur'da dün etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen selde, Karlıca köyünde Filiz Alp (28), Ahmet Alp (7), Mahsun Alp (3) ve Haydar Eroğlu (50) ile Uğurtaş köyünde Esma Akbaş (12) yaşamını yitirmişti.

Sabah saatlerinde, sel sularına kapılarak kaybolan 2 kişinin cesedine de ulaşıldı. Arama Kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Demirkapı köyünde Cimşit Kanpolat ile Kaçmaz köyünde yaşayan Mehmet Avcı'nın cesedi bulundu.

İncelemede bulunmak üzere köylere giden Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, sel sularına kapılarak kaybolan 3 kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber